Kategorier
Okategoriserade

Zarahs födelsedag!

Jonas Gardell berättade med humor och allvar om sin senaste bok ”Fjollornas fest”, intervjuad av Östgötateaterns produktionschef Henrik Johansson, nyinvald i Zarah Leander-sällskapets styrelse.
Skådespelerskan Julia Küster underhöll med sin pianist Kristin Stenerhag.
Manusförfattaren till Östgötateaterns kommande Zarah Leander-föreställning 2025, Bengt Braskered, och Östgötateaterns chef Nils Poletti i samtal med Henrik Johansson.

Zarah Leander firades rejält på 117-årsdagen med årsmöte, teatersamtal och artistframträdande i Häradshammars bygdegård på Vikbolandet. Söndagen 17 mars 2024 – två dagar efter Zarahs riktiga födelsedag den 15 mars – möttes publiken av författaren och komikern Jonas Gardell, som underhöll och berättade med humor och allvar om sin nya bok ”Fjollornas fest”. Och i ett teatersamtal med manusförfattaren Bengt Braskered och Östgötateaterns chef Nils Poletti samtalade produktionschefen Henrik Johansson om den kommande Zarah Leander-föreställningen ”Die Leander” med premiär 15 februari 2025 i Linköping på Östgötateatern. Skådespelerskan Julia Küster, som har huvudrollen som Zarah i föreställningen, bjöd på några musikaliska smakprov till publikens stora förtjusning ihop med pianisten Kristin Stenerhag.

I köket och kring arrangemanget arbetade styrelsens representanter och ett särskilt tack till Åsa Birgersson, som vi gärna kallar vår husfru.

P.S. Tack Roger Myrén för bilderna!

Bubbel och ”gnafs”, vi kallar tilltugg på östgötska.
Föreställningen ”Die Leander” med Julia Küster har premiär 2025 på Östgötateatern i Linköping och spelas därefter i Norrköping.
Norrköpings Tidningar rapporterade från söndagen 17 mars.