Hustrun Zarah

1926 mötte Zarah Dramateneleven och prästsonen Nils Leander och de gifte sig 1927. De flyttade till Risinge prästgård i Finspång, Östergötland. 1927 föddes Boel och två år senare Göran.

Nils var ute på turnéer och Zarah bodde med barnen tillsammans med svärföräldrarna.

Äktenskapet höll endast några år.

Vidar Forsell kom in i Zarahs liv genom en intervju som han gjorde med henne, när hon spelade i Glada Änkan 1931. Han friade direkt, men det blev inget giftermål då, fast i september 1932 gifte de sig. Vidar adopterade barnen Boel och Göran. Han blev Zarahs manager och förhandlare. Han var skicklig i affärer, som son till John Forsell var han van vid teatervärlden sedan barnsben och Zarah fick en god ekonomisk bas.

De skildes i slutet av kriget då Zarah kommit hem från Tyskland.

Arne Hulphers  föddes 4 april 1904 i Trollhättan, men familjen flyttade tidigt till Åbo i Finland.

Arne gick i gymnasiet där och började spela piano. 1923 flyttade familjen till Malmö. Arne blev krogpianist och orkesterledare. Han arbetade i Tyskland fram till 1942 och var därefter bl.a. kapellmästare på Berns i Stockholm.

Arne Hulphers och Zarah möttes då och då under sina artistkarriärer då Arne var kapellmästare, bl.a. 1934 då de spelade in en skiva tillsammans, ”Zarah Leander med Hulphers Fenixorkester”.

De möttes åter på Cirkus i Stockholm då Karl Gerhard och Zarah återförenades på scenen efter många års paus. Arne och Zarah startade ett samarbete på scenen och så småningom resulterade det i att de i januari 1956 gifte sig i Göteborg. Deras äktenskap varade livet ut. Arne gick bort 1978 och Zarah levde ensam de sista åren. Hon avled den 23 juni 1981 och ligger begravd på Häradshammars kyrkogård tillsammans med ”sin Hulphers”.