Kategorier
Okategoriserade

Zarah Leander-stipendium till Mattias Enn!

mattias_ennI anslutning till Zarahdagens konsert i Häradshammars Bygdegård den 19 juli utdelas 2010 års Zarah Leanderstipendium till estradören Mattias Enn med motiveringen:
Estradören Mattias Enn tilldelas 2010 års Zarah Leanderstipendium för sitt engagemang i att föra Zarah Leanders artistiska och musikaliska arv vidare till nya generationer. Efter att som 20 åring debuterat med musikalen ”I skuggan av en stövel” 1993, har Mattias Enn återkommit med program och tolkningar av Zarah Leander vid åtskilliga tillfällen, bl a i anslutning till 100 års minnet av Zarah Leanders födelse 2007 och 80-årsminnet av Zarah Leanders debut 2009.

Zarah Leanderstipendiet instiftades 2008 av Zarah Leandersällskapet, Häradshammars Bygdegårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolans Vikbolandsavdelning och Zarah Festivalen i Risinge och är för närvarande 10.000 kronor.

”att utdelas till person eller organisation som vårdar minnet av Zarah Leanders artistiska och musikaliska arv och för detta vidare till nya generationer och konstformer”

Stipendiet utdelades för första gången i anslutning till Zarahdagen 19 juli 2008 till Brigitte Pettersson och 2009 års stipendium utdelades till Jörgen Mulligan i anslutning till Zarahdagen 19 juli 2009.

Zarahdagen är ett årligen återkommande arrangemang på Zarahs namnsdag 19 juli i Häradshammars Bygdegård, där Zarah Leandermuséet är beläget. Arrangör är Zarah Leandersällskapet och Studieförbundet Vuxenskolan – Vikbolandet.

Grattis Mattias!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.