Kategorier
Okategoriserade

Zarah Leander-stipendium till Anders Eldeman!

I anslutning till Zarahdagens konsert i Häradshammars Bygdegård den 19 juli utdelas 2011 års Zarah Leanderstipendium till Anders Eldeman med motiveringen:

”Anders Eldeman tilldelas 2011 års Zarah Leanderstipendium för sitt engagemang för det svenska musikarvet. Som programledare för publiksuccéerna Melodikrysset och Da Capo i Sveriges Radio har han delat med sig av sin kunskap om svenska musikskatter och väckt intresse och nyfikenhet hos en miljonpublik i alla åldrar. Anders Eldeman är därmed en av dem som mest har bidragit till att Zarah Leanders artistiska och musikaliska arv förts vidare under 2000-talet, till glädje för musikälskare i alla åldrar.”

Zarah Leanderstipendiet instiftades 2008 av Zarah Leandersällskapet, Häradshammars Bygdegårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolans Vikbolandsavdelning och Zarah Festivalen i Risinge och är för närvarande 10.000 kronor.

”att utdelas till person eller organisation som vårdar minnet av Zarah Leanders artistiska och musikaliska arv och för detta vidare till nya generationer och konstformer”

Stipendiet utdelades för första gången i anslutning till Zarahdagen 19 juli 2008 till Brigitte Pettersson. 2009 års stipendium utdelades till Jörgen Mulligan och 2010 till Mattias Enn.

Stipendieutdelningen sker i anslutning till Zarahdagens offentlig konsert med Karin Pagmar i Häradshammars Bygdegård tisdag 19 juli kl 18.00

Zarahdagen är ett årligen återkommande arrangemang på Zarahs namnsdag 19 juli i Häradshammars Bygdegård, där Zarah Leandermuséet är beläget.

Arrangör är Zarah Leandersällskapet och Studieförbundet Vuxenskolan – Vikbolandet.

Mera information:
Lars-Olof Johansson tel 070-659 42 64,  lars-olof.johansson@sv.se
Verksamhetschef SV Vikbolandet
Ordförande i Zarah Leandersällskapet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.