Kategorier
Okategoriserade

Zarahs födelsedag!

Jonas Gardell berättade med humor och allvar om sin senaste bok ”Fjollornas fest”, intervjuad av Östgötateaterns produktionschef Henrik Johansson, nyinvald i Zarah Leander-sällskapets styrelse.
Skådespelerskan Julia Küster underhöll med sin pianist Kristin Stenerhag.
Manusförfattaren till Östgötateaterns kommande Zarah Leander-föreställning 2025, Bengt Braskered, och Östgötateaterns chef Nils Poletti i samtal med Henrik Johansson.

Zarah Leander firades rejält på 117-årsdagen med årsmöte, teatersamtal och artistframträdande i Häradshammars bygdegård på Vikbolandet. Söndagen 17 mars 2024 – två dagar efter Zarahs riktiga födelsedag den 15 mars – möttes publiken av författaren och komikern Jonas Gardell, som underhöll och berättade med humor och allvar om sin nya bok ”Fjollornas fest”. Och i ett teatersamtal med manusförfattaren Bengt Braskered och Östgötateaterns chef Nils Poletti samtalade produktionschefen Henrik Johansson om den kommande Zarah Leander-föreställningen ”Die Leander” med premiär 15 februari 2025 i Linköping på Östgötateatern. Skådespelerskan Julia Küster, som har huvudrollen som Zarah i föreställningen, bjöd på några musikaliska smakprov till publikens stora förtjusning ihop med pianisten Kristin Stenerhag.

I köket och kring arrangemanget arbetade styrelsens representanter och ett särskilt tack till Åsa Birgersson, som vi gärna kallar vår husfru.

Bubbel och ”gnafs”, vi kallar tilltugg på östgötska.
Föreställningen ”Die Leander” med Julia Küster har premiär 2025 på Östgötateatern i Linköping och spelas därefter i Norrköping.
Kategorier
Okategoriserade

Die Leander – Premiär 2025

Östgötateatern uppmärksammar Zarah Leander i en nyskriven musikteaterföreställning av Bengt Braskered och i regi av Nils Poletti och med Julia Küster i huvudrollen. Premiär 15 februari 2025 i Linköping.
Vi önskar lycka till, följer arbetet och bistår med det material och den kunskap vi kan.


Lars-Olof Johansson, ordförande i Zarah Leander-sällskapet.
Mattias Enn, vice ordförande.

https://www.ostgotateatern.se/pa-scen/die-leander

Kategorier
Okategoriserade

Årsmöte med Jonas Gardell

ZARAH LEANDER-MUSEET SÖNDAG 17 MARS

Vi kallar till årsmöte i Zarah Leander-sällskapet och firar Zarah Leanders födelsedag med ett framträdande av komikern och författaren Jonas Gardell som bland annat berättar om sin nya bok ”Fjollornas fest”.
Skådespelerskan Julia Küster sjunger och Östgötateaterns chef Nils Poletti berättar om en kommande Zarah Leander-pjäs med premiär 2025. 
Östgötateaterns produktionschef Henrik Johansson är värd under dagen. 
SÖNDAG 17 MARS KL 15:00 ZARAH LEANDER-MUSEET i Häradshammars Bygdegård på Vikbolandet. Årsmötet med kaffe för medlemmarna börjar 13:00 i Pelarsalen, en trappa ned.
Entré 250 kr till hela dagen. Medlemmar 200 kr.
Eftermingel med ”gnafs”.
Anmälan: info@zarahleander.se eller via Lars-Olof Johansson, ordförande, på tel 070-6594264.

Kategorier
Okategoriserade

ZARAH PÅ ZOOM 2024

ZARAH PÅ ZOOM 2024
Nu är programmet klart för våra digitala medlemsträffar i Zarah Leander-sällskapet under nästa år, så teckna gärna medlemskap idag och notera följande datum:

• Söndag 25/2 kl 18:00 – ”Jazzgossen” – Hasse Ekmans klassiska film från 1958 om Ernst Rolf, Karl Gerhard, Zarah Leander och en svunnen revyepok.
• Söndag 19/5 kl 18:00 – ”Porträtt av en diva” – En sällan spelad, intressant och öppenhjärtig radiointervju med Zarah från 1977 med Nils Berman.
• Söndag 22/9 kl 18:00 – ”Heimat” – Zarahs egen favoritfilm från 1938 under UFA-tiden i Berlin. Svensk text.
• Söndag 24/11 kl 18:00 – ”En afton i arkivet” – Mattias Enn blandar och spelar klipp ur Zarahs digra arkiv från radio och TV.

HUR BLIR MAN MEDLEM?
• Är du redan medlem så får du inom kort ett mejl eller ett brev från Zarah-sällskapet med info om hur du betalar medlemsavgiften inför 2024.
• Om du vill bli ny medlem redan nu, mejla namn och kontaktuppgifter till info@zarahleander.se eller kontakta ordförande Lars-Olof Johansson på 070-659 42 64.
• Ett medlemskap (100 kr/person) ger fri entré till Zarah Leander-museet på Vikbolandet och tillgång till fyra Zoom-möten samt rabatter vid våra evenemang och konserter.

Vänliga hälsningar,
Mattias Enn, vice ordförande

Kategorier
Okategoriserade

Zarah x 3 idag!

Trippelhändelser för Zarah Leander idag söndag 19 november 2023! Först styrelsemöte med riktlinjer inför 2024 och sedan föreställningen ”Kungen kommer!” av och med estradören Mattias Enn på Zarah-museet kl 15:00, med en glad och fulltalig publik!


Kl 18:00 möttes ett 25-tal medlemmar för ”Zarah på Zoom” där vi såg TV-programmet ”Året runt på Lönö” från 1972. Nuvarande ägarna till Lönö, Per och Ylwa Westerberg, guidade oss runt bland fotografier från Jacob Wahrens (förste ägaren) och Zarahs dagar, som ägde Lönö från 1939 till 1981.


Tack ordförande Lars-Olof Johansson, styrelse, personal och guider!

Kategorier
Okategoriserade

Kungen kommer!

Estradören Mattias Enn besjunger våra regenter genom tiderna i revy och visa – från Vasa till Bernadotte med historia, humor och hjärta. Musik, visor och kupletter i en anda av Carl Michael Bellman, Evert Taube, Karl Gerhard och Kar de Mumma. 

Söndag 19/11 kl 15:00 på Zarah Leander-museet, i Häradshammars bygdegård på Vikbolandet. En timmes föreställning utan paus.

175 kr icke medlem inkl kaffe och kaka. 150 kr för medlemmar inkl kaffe och kaka. Serveras från kl 14:00.

Boka biljetter: info@zarahleander.se eller sms till 070-659 42 64 (ordf. Lars-Olof Johansson).

Kategorier
Okategoriserade

Zarah på Zoom 19/11

Årets sista Zarah på Zoom sker söndag 19/11 kl 18:00 då vi visar ”Året runt på Lönö”, en svensk-tysk TV-produktion från 1972 om och med Zarah Leander. Det blir midsommar, kräftskiva, slädfärder och julstök samt ett besök i Berlin. Sång- och dansnummer till Sveriges Radios orkester under ledning av Ulf Björlin. C:a 1 timme utan paus.
• Anmäl din medverkan redan idag på info@zarahleander.se eller via sms 070-6594264 (ordf. Lars-Olof Johansson), så får du Zoom-länken via email någon dag före 19/11.
• Är du inte medlem? Bli det idag för 100 kr per år. Swish 123 518 52 28 eller bankgiro 344-7687 (Zarah Leander-sällskapet).
Välkomna!

Kategorier
Okategoriserade

Lördagsöppet 16/9

ZARAH-MUSEET ÖPPET PÅ LÖRDAG 16/9

På lördag är det SM i Kickbike i Häradshammar – nära Zarah-museet! Passa på att få en guidad tur av estradören Mattias Enn och njuta av kaffe och våfflor. Entré till museet 50 kr. Medlemmar i Zarah Leander-sällskapet fri entré. Vi har öppet kl 11-14.

Välkomna!

Kategorier
Okategoriserade

Östgötadagarna 2-3 september 2023

Zarah Leander-museet och Våffelstugan förlänger sommaren och håller öppet under Östgötadagarna den 2-3 september kl 10-16. Njut av goda våfflor. Valfri entré till museet. Välkomna!

Kategorier
Okategoriserade

Ulla & Zarah

På scenen Kilen på Stadsteatern i Stockholm spelas just nu en föreställning som uppmärksammats i media: ”En varm julinatt 1946 tog Ulla Billquist sitt liv, efter en sen måltid hemma hos Zarah Leander. Vad hände i Ullas kök den där morgonen efter vickningen? I en nyskriven pjäs av Elisabeth Ohlson och Magnus Lindman växer en berättelse fram om kvinnlig vänskap och dolda sanningar. I rollen som Zarah Leander ser vi Aleksa Lundberg och i rollen som Ulla Billquist Lotta Ramel.”

Biljetter https://kulturhusetstadsteatern.se/teater/ulla-zarah